Old tom kouvola päiväkahvit turku

old tom kouvola päiväkahvit turku

Sectioäiti A lansa A mmattilaiset Metallinkierrätys Abloy- ym. Kotitalousvähennysmahdollisuus alvelut Maanrakennuntitsp salaojitukset Pohjankaivuut piharemo viherrakentaminen kosteus- ja routaeristykset sade- ja jätevesijärjestelmät ym.

Ethän sie hölömöjä höpöttele. Kyllä vuorotyöläisillä on mahdollista pestä pyykkiä päivisin. Useimmilla kolme vapaapäivää peräkkäin. Kyse on naapurien huomioonottamisesta. Jos vanhaa meluisaa koneenrohjaa pitää kylppärissä käyttää, sen voi tehdä päivällä. Mikset käytä taloyhtiön pesukonetta kellarissa? Sieltä tuleva ääni ei häiritse koko taloa. Minä itsekäs, muista viis -asennettasi voisit miettiä, sanoo nimimerkki Lapset eka kertaa kerrostalossa, pois vanhempien valvonnasta, vaativat koulutusta.

Kauppakatu 11, avoinna p Puhelu yritysnumeroon maksaa 8. Ilmoitusvalmistus Kauppakatu 11, 2. Keskiviikon numero jaetaan myös Hyrynsalmen, Puolangan, Suomussalmen ja Kuhmon taajamiin.

Suomalainen Lehtipaino Oy, Ilmoitusten jättöajat: Keskiviikon lehteen tarkoitetut ilmoitukset maanantaina klo mennessä. Pörssi-ilmoitukset tiistaina klo mennessä. Viikonlopun lehteen tarkoitetut ilmoitukset torstaina klo mennessä.

Norjan avoimet mestaruuskilpailut Ruotsin Falunissa on parhaillaan käynnissä Norjan avoimet hiihtomestaruuskilpailut, joita myöshiihdon MM-kisoiksi kutsutaan. Norjalaisten ylivoimaa hiihtolajeissa on ihmetelty koko kauden, varsinkin naisten. Kaikki eivät usko, että norjalaiset hiihtävät puhtailla hangilla - eivät ainakaan keuhkoilla. Norjalaiset eivät ole vain ammattilaisia. He ovat myös astmaisia, mikä ei ole hiihdossa haitaksi. Astmalääke on erinomainen vauhtivoide. Mutta keitä me suomalaiset olemme norjalaisia epäilemään tai arvostelemaan?

Oma dopinghistoriamme ei siihen oikeuta. Rehellisyyden nimissä kannattaa etsiä muitakin syitä norjalaisten menestykseen. Pelkästään astmalääkkeillä ei hiihtokisoja voiteta.

Ruotsalainen Aftonbladet julkaisi MM-kisojen alla mielenkiintoisen jutun, missä se vertasi Norjan, Ruotsin ja Suomen kilpahiihtoa. Lehden keräämien tietojen perusteella Norjan menestyksen syy voi olla yksinkertaisesti se, että Norjassa on kilpahiihtäjiä kolme kertaa enemmän RIKI kuin Ruotsissa tai Suomessa.

Tämä koskee myös juniorihiihtäjien määrää. Todennäköisyys huippulahjakkuuksien löytämiseen on siis suurempi. ANorjalaiset eivät ole vain ammattilaisia. He ovat myös astmaisia. Talviloma kutsuu Rehjaan Hauh, tähän aikaan vuodesta koululaiset viettävät lomaa. Koulujen talvilomat, joita myös hiihtolomiksi kutsutaan, on jaksotetusti helmimaaliskuun vaihteessa viikoilla Ensimmäisethän ovat kohta lomansa raapaisseet ja palailevat koulutyöhön.

Maanantaina eli viikolla 9 aloittavat Väli-Suomen maakunnat, ja viikolla 10 ovat vuorossa Koillis- ja Pohjois-Suomi. Mielestäni loma on hyvä keksintö ja sen tulisi kuulua kaikille. Tämä sheltti pitää lomaa, kun siltä tuntuu ja laukkaa välillä niin, että hippulat vinkuu. Olen pannut merkille kyltit, jotka on ilmestyneet Postin terminaalin takaa lähtevän Rehjan hiihtoladun päähän.

Emäntääkin näytti kyltit Norjassa hiihtourheilun ei siis tarvitse taistella nuorten sieluista samalla tavalla kuin Suomessa, missä joukkuelajien suosio on paljon suurempi. Suomen lahjakkain hiihtäjä voi hyvinkin istua jääkiekkojoukkueen vilttiketjussa tai pelata salibandya IV divisioonassa.

Sekään ei ole aivan merkityksetöntä, että Norjassa hiihtokansa levittäytyy joka puolelle maata. Pääkaupunki Oslokin sijaitsee lumisen Holmenkollenin vieressä, joten väki pääsee sielläkin hiihtämään. Suomessa taas lumiolosuhteet ovat heikoimmat siellä, missä väkeä on eniten. Pääkaupunkiseudulla ei välttämättä pääse hiihtämään koko talvena, jos ei tyydy varta vasten tykitettyihin latuihin. Hiihdon suuri suosio ja arvostus näkyy Norjassa myös sponsorirahassa. Norjan maajoukkueen hiihtobudjetti on neljä kertaa suurempi kuin Suomen.

Kaikella tälläkin on merkityksensä menestyksessä. Simo Hyttinen kiinnostavan kun oikein ääneen posmitti: Koirien ulkoiluttaminen kytkettynä sallittu, Rehja 3,5 km, Rehjan lenkki 10 km. Selväksi tuli tämän lemmikin osalta. Hauh, hieno homma, että n kaupungin taholta meitä koiriakin ajatellaan.

Kuvitelkaapa miltä tuntuisi, jos esimerkiksi koko lauma päättäisi lähteä päiväretkelle Rehjaan ja koiran olisi jäätävä koppivahdiksi, ja ainoastaan sen vuoksi, ettei jäälle saisi koiria tuoda. Rehjan ladulle kytkettynä saa tulla kaupungin luvalla! Millainen oli hiihtokeli, tivasi emäntä muutamalta Nuaselta Rehjan suunnalta lykkivältä hiihtäjältä?

Latu oli hieman jäinen mutta menoa ei haitannut. Kylmän Myötärinteentien päästä Rehjansaareen olen monen kuullut toivovan latuväylää ja viereen ajouraa kelkkailijoita varten, tuumasi aurinkolastit päässä oleva sutjakka kaveri. Silloin myös pienten lasten kanssa retki Rehjaan olisi useimmille toteutettavissa. Sopisi ajatella myös liikuntarajoitteisia, joille yhdenkin kerran retki olisi talven moninkertainen ilo, haukahdin sivusta.

Toivotaan, että hiihtolomaviikolla Rehjassa Lippos Veikolla on kahvipannu Kuuselassa kuumana. Mikäli Rehjassa kahvila toimii, niin emäntäkin lykkii saareen sata sauvoissa. Lehti ei vastaa epäselvistä käsikirjoituksista tai puhelimessa sattuneista väärinkäsityksistä aiheutuneista painovirheistä, eikä anna hyvitystä vähäi-sestä painovirheestä, joka ei vaikeuta ilmoituksen käsittämistä, eikä vähennä sen mainosarvoa. Lehden vastuu virheellisestä ilmoituksesta rajoittuu enintään ilmoituksen hintaan.

Naamassa oli hieman turvotusta siellä täällä, ei kuumetta, syke ja hengitys normaalit, näytti tajuttomalta, mutta saimme silti kontaktin. Tätä kesti noin puoli tuntia, sitten kaikki oli onnellisesti ohi.

Muistin, että edellinen koiramme sai aina tuollaisen kohtauksen, kun oli kantanut siilin kotiin. Nyt minua kiinnostaa siilin myrkky mitä se voisi olla, kun koiralle käy noin? Ei kai pelkät pistokset moista aiheuta? Eikö siili kuitenkin ole vaaraton eläin? Siilin piikit eivät nykytietämyksen mukaan ole myrkyllisiä, mutta on selvä, että tuollaisten koirien kohtausten jälkeen asiaa alkaa miettiä.

Ajatus ei muutenkaan ole kaukaa haettu: Senkään ei itsessään pitäisi olla myrkyllistä mutta siilillä tavataan kummallista sylkeen liittyvää käyttäytymistä. Siili alkaa erittää runsaasti sylkeä ja tätä vaahtoavaa sylkeään se nuoleksii ympäri kroppaansa, ikään kuin saippuoi itsensä syljellään.

Puuhasta on tarjoiltu erilaisia selityksiä. Yhden teorian mukaan syljen feromoneilla siili viestii lajikumppanilleen olemassaolostaan ja liikkeistään sylkeä jää kulkureitille heinikkoon , toisen mukaan se peittää tuoksujaan saaliseläimiltä, kolmannen mukaan se karkottaa loisia ja pitää saalistajia loitolla. Mielenkiintoista on, että ennen sylkimisrituaaliaan siilien on joskus nähty nuoleksivan tai pureksivan jotakin myrkyllistä ainetta: Siili itsessään on harvinaisen vastustuskykyinen monille myrkyille eipä se muuten moisia aineita voisi nuoleskella.

Voisi siis ajatella, että myrkyllisten aineiden massuttamisen jälkeen siilin syljessä on vastaavia aineita. Olisiko käynyt niin, että siilit, joita molemmat koirasi ovat ahdistelleet, ovat sattuneet olemaan myrkkypitoisen syljen peitossa ja koirat ovat saaneet inhoja aineksia suuhunsa? Oma koirani irvisteli ja kuolasi kerran kovasti, RISTIKKO kun se oli vain hiukan nuuhkaissut peukalonpäänkokoista rupikonnanpoikasta ja nuuhkaisun jälkeen nuolaissut omaa kirsuaan.

Eräs naapurini kertoi mäyräkoiransa jallittaneen takapihallaan tuntitolkulla yhtä siiliä. Ei kivaa siilille, mutta omistaja ei uskaltanut puuttua äksyn koiransa tekemisiin! Kun koira vihdoin lopetti, sillä oli kuononpää piikkien töytäisyistä veressä, mutta mitään myrkytysreaktiota ei tullut. Ainakaan tällä siilillä ei tainnut olla myrkkysylkeä suojanaan.

Tuija, Tuire, Vanessa lut. Kalevalan päivä, suomalaisen kulttuurin päivä, Onni, Sisu lut. Alpo, Alpi, Alvi lut. Jokaisen esityksen alussa, heti yleisön asetuttua paikoilleen, arvovaltaiselle tuomaristollemme pääsee esiintymään joka esityksessä todellinen koelaulaja Kiviä taskussa pe klo 19, la klo 14 ja la klo 14 Anna Karenina pe klo 19, la klo 14, pe klo 19 viimeinen la klo 14 Amadeus Viimeinen esitys la klo Info ma-pe klo Teatteritalo ti-pe klo , ryhmät , Sissilinna tunti ennen esitystä.

Hyvän työn tekijä -tunnustus myönnettiin Jyty Kainuu ry: Palkintoja jaettiin viidessä eri kategoriassa. Jyty Kainuu sai palkinnon Opiskelijatoiminnan toteuttaja -sarjassa. Yhdistys on järjestänyt jo vuosien ajan useita paikallisia ja alueellisia tapahtumia yhteistyössä n ammattikorkeakoulun ja Kainuun ammattiopiston opiskelijoiden kanssa. Lisäksi yhdistys on jakanut stipendejä Jytylle tyypillisille ammattialoille valmistuville opiskelijoille. Palkintona liitolta yhdistys itse sai euron yhdistysstipendin jäsenhankintatyönsä jatkamiseksi ja kehittämiseksi.

N puheenjohtaja Satu Härkönen kertoo, että yhteistyö opiskelijoiden kanssa alkoi maaliskuussa , jolloin yhdistys järjesti yhteistyössä n ammattikorkeakoulun restonomiopiskelijoiden kanssa koko perheelle suunnatun Talvikarkelot-tapahtuman Kaupunginlammen rannalla. Hyvin sujuneen yhteistyön siivittämänä tapahtumia on riittänyt muitakin.

Heti seuraavana vuotena opiskelijoita oli mukana järjestämässä liiton valtakunnallisia syyspäiviä ssa. Lisäksi mukaan on tullut pienempiäkin yhteistyötapahtumia, kuten kerran syksyssä järjestettävät Iltajytinät sekä erilaisia liikuntakokeiluja. Nykyisin teemme näitä vapaaajan toimintoja yhteistyössä henkilöstöyhdistys Tyvin ja muiden Jytyyhdistysten sekä muun muassa JHL: Myötätuulessa opiskelijat tarjoavat erilaisia hyvinvointialan palveluja, joista palvelun tilaajat maksavat Myötätuulelle ja opiskelijat saavat opintopisteitä, palvelutoiminnan koordinaattori Liisa Paavola selvittää.

A Ammattiyhdistysasioita pitäisi opettaa jo koulussa. Jyty Kainuulla ja Myötätuulella yhteistyö on jatkunut jo vuosien ajan. Muita yhteistyökumppaneita Myötätuulelle ovat olleet esimerkiksi Kainuu Liikunta sekä erilaiset sosiaali- ja terveysalan toimijat ja yhdistykset.

Opiskelijoitamme on ollut mukana järjestämässä esimerkiksi Kainuun Liikunnan Korpikansa seikkailee -tapahtumia Kainuun eri kunnissa. Nämä ovat olleet opiskelijoille erittäin hyviä oppimiskokemuksia, Paavola sanoo.

Toteutamme mielellämme erilaisia tapahtumia eri toimijoiden kanssa. Myötätuuleen kannattaa ottaa yhteyttä ajoissa, sillä tällä hetkellä suunnitellaan jo ensi syksyn opiskelijaprojekteja. Yhdistyksen tarkoituksena on jäsentensä ammatillisten, palkkauksellisten ja yhteiskunnallisten etujen ajaminen sekä yhteenkuuluvuuden kehittäminen.

Yhdistyksen jäsenet työskentelevät pääsääntöisesti n kaupungilla, Ristijärven ja Sotkamon kunnissa, kuntien omistamissa liikelaitoksissa ja osakeyhtiöissä sekä Kainuun soten ja Kainuun liiton palveluksessa tällä alueella. Lisäksi yhdistyksen jäseniä on pienemmissä työyhteisöissä, yhdistyksissä, säätiöissä ja yksityisissä yrityksissä. Kysymyksessä on monialainen yhdistys, jonka jäsenet työskentelevät esimerkiksi hallinnossa, sosiaali- ja terveydenhuollossa, tietohallinnossa, asiantuntijoina, kirjastossa, pelastuslaitoksissa, kotipalvelussa ja perhepäivähoitajina.

Jäsenmaksun vahvistaa yhdistyksen syyskokous. Jyty Kainuu ry on perustettu vuonna Yhdistys täytti viime vuonna 75 vuotta. Olemme yrittäneet viedä nuorille viestiä, että ammattiliittoon kannattaa liittyä opiskelijajäseneksi työttömyyskassajäsenyyden kera jo opiskeluaikana, kun ollaan esimerkiksi kesätöissä, Satu Härkönen sanoo.

Jo 18 tunnin työviikoista kertyy työssäoloehtoviikkoja, jotka laske- Joensuun kaupunginorkesteri: Info puh ja tuntia ennen ovella. Ton en tarjousten jä öaika on parhaillaan käynnissä, myyn esitteitä ja tarjouslomakkeita saa kaupungintalon Infosta tai kaupungin sivuilta: Suljetut kirjalliset tarjoukset on jäte ävä klo mennessä joko kaupungintalon Infoon, osoite: Pohjolankatu 13 tai lähete ävä pos osoi eella: Koiranjätöksillä viitoitettu kapea silta molemmin puolin.

Taatusti pienet sotkevat kenkänsä ja vaatteensa, jos vähänkään sivuun keskeltä astuvat. Ja pakkohan siinä on vastaantulijaa väistää. Ei mahdu minun pöljään päähän tuollaisten koiranomistajien käytös. Ei taida muillakaan olla kaikki muumit laaksossa, jos ei ole mullakaan, naissoittaja miettii. Intellectual Property Management and Exploitation -koulutus, n ammattikorkeakoulu Koulutus immateriaalioikeuksien hallinnasta ja hyödyntämisestä klo 8: Koulutuksen avulla yritykset voivat - Kehittää osaamistaan tunnistaa, arvioida, valita ja hyödyntää yrityksensä immateriaalioikeuksia - Ymmärtää miten immateriaalioikeuksia voi käyttää yrityksen laajentamiseen - Saada evästystä onnistuneeseen lisensointiin ja teknologiansiirtoon - Saada lisää tietoa miten tunnistetaan, arvioidaan ja suojataan immateriaalioikeuksia Osallistujakiintiö 20 henkeä.

Tuothan oman kannettavasi mukaan! Yhdistyksen saaman liiton tunnustuksen kävi Tampereella vastaanottamassa varapuheenjohtaja Mirva Elo-Tammelander kesk. Venäjä liiketoimintaympäristönä koulutus, Scandic Kajanus Koulutus Venäjän markkinoiden ja liiketoimintaympäristön erikoispiirteistä klo 9 16 Scandic Kajanuksessa.

Koulutuksen avulla yrityksille annetaan laaja, käytännönläheinen tietopaketti Venäjän kaupan aloittamisesta ja - Venäjän markkinoiden erityispiirteistä - asiakkaiden tavoittamisesta - eri toimintastrategioista - erilaisesta liiketoiminta- ja tapakulttuurista Päivän päätteeksi yrityscaseja Venäjän kaupan aloittamisesta.

Hanna Repo, p , tai Ilmoittautumiset sähköpostilla ke klo 16 mennessä: Kun opiskelijalla kertyy työssäoloehtoviikkoja 26 viikkoa esimerkiksi viiden vuoden aikana, hän voi hyvässä lykyssä olla oikeutettu ansiosidonnaiseen päivärahaan heti kun valmistuu, Satu Härkönen evästää. Normaalisti aikavaatimus on 2 vuotta ja 4 kuukautta, mutta opiskelijoiden kohdalla aikaa katsotaan pitemmällä aikajänteellä.

Härkönen harmittelee, etteivät monetkaan opiskelijat ole tästä tietoisia. Minun mielestäni näitä ammattiyhdistysasioita pitäisi opettaa jo koulussa. Se voisi olla esimerkiksi yksi pakollinen kurssi. Parhaillaan Jyty Kainuulla on suunnitelmissa järjestää tiedotusiltapäivä, joka olisi suunnattu nimenomaan nuorille. Infossa nuorille kerrottaisiin kesätöihin liittyvistä työsopimuksista ja siitä, miksi kannattaa olla liiton jäsen. Niin eikö olisi erittäin kiva, että tehtäisiin samoin kuin Etelä-Suomen kouluissa, että nuoret kävisivät esiintymässä pienryhmissä edellisenä päivänä esimerkiksi vanhainkodeissa.

Sekä sitten, kun päiväjuhla on varsinaisena vanhojenpäivänä, niin illalla on vielä toinen esitys niille vanhemmille ja sukulaisille, jotka eivät pääse keskellä päivää tansseja katsomaan. Tämä on kuitenkin niin kallis projekti. Tätä toivon, naissoittaja ehdottaa. Jonkinlaista kunnioitusta ruokaa kohtaan. Miksi pitää alennushinnoilla olevat leivät, pullat yms.

Kyllä ne kelpaisivat monille vähävaraisille ja muillekin, jos siitä kasasta mitään löytää ja ovat aikalailla murentuneita ja litistyneitä, sotkuisia pakkauksia. Ei pitäisi olla ylivoimainen vaiva asetella niitä vähän väljemmin ja siistimmin, Kiittäen jo etukäteen -nimimerkki toivoo. En ymmärrä teitä ihmisiä, jotka valitatte vakavista asiakaspalvelijoista. Ettekö ymmärrä, että asiakaspalvelijatkin ovat loppujen lopuksi vain tavallisia ihmisiä, kuten asiakkaatkin?

Prisma ei vastaa kirjallisiin asiaskaspalautteisiin edelleenkään. Vaikka on yhteystiedot lapussa mukana, Kohta entinen asiakas valittaa. Yhteisen hyvän puolustaja, paremman tulevaisuuden luoja Kansanedustajaehdokas Miikka Kortelainen julkaisee runokirjan Rakkauden työmies Kirjan julkaisutilaisuus pidetään keskiviikkona klo Tervetuloa viettämään mukavaa iltaa sanataiteen parissa! Liput 10, tuotto ohjataan lyhentämättömänä sotkamolaiselle nuorisotyölle.

Liput ovelta puoli tuntia ennen esitystä. Sotkamon kunta, n kaupunginteatteri. Peruslippu 8 euroa, 5 euroa opiskelijat, eläkeläiset, työttömät , liput ovelta tuntia ennen esitystä. Kaarna, klo 19, Generaattori,. Viikon menot-palstalla julkaistaan tietoja tulevista yleisötapahtumista. Vartalon selkäpuolen lihakset ovat etupuolta heikoimpia, mikä rasittaa niveliä, selkärankaa ja lihaksistoa. Tämä on yksi merkittävä syy, miksi suuri osa suomalaisista kärsii eriasteisista niska- ja selkäkivuista.

Fustra on palkittu harjoitusmetodi, jota käytetään parantamaan ryhtiä, lisäämään liikkuvuutta, kehittämään kehon hallintaa ja vahvistamaan keskivartaloa. Fustra-harjoittelusta on avoin yleisötilaisuus ensi tiistaina klo 18 Kalevala-salissa, n kaupunginkirjastossa. Tilaisuudessa on mahdollisuus saada lisätietoa harjoitusmenetelmästä.

Lisäksi kaikki halukkaat pääsevät kokeilemaan Fustra-liikkeitä kainuulaisten Fustra Personal Trainereiden opastuksella. Tapahtumassa puhumassa helsinkiläinen Fustravalmentaja- ja kouluttaja Ju- n kaupunginkirjastossa on tulevana tiistaina klo 18 yleisölle avoin tilaisuus Fustra-harjoittelusta.

Ohjattua perheliikuntaa maanantaisin klo Pekka Simojoki esiintyy klo 19, os. Vapaa pääsy, tilaisuudessa kerätään kolehti. Kirjasto avoinna maanantaisin ja keskiviikkoisin klo Järj. Tule lukemaan lukukoira Ricolle n kaupunginkirjastoon keskiviikkoisin klo Rico kuuntelee lasten lukemista asti ei hiihtolomaviikolla ke 4. Lukuaika 15 min kerrallaan. Ajan voi varata ennakkoon pääkirjaston lasten osastolta p Lukukoiratoimintaa toteutetaan yhteistyössä KAO: Vuohengin perhekahvila tiistaisin kello Lohtajan nuorisotalolla, Menninkäisentie Vaate-esittely N.

Järj MLL Vuohengin yhdistys. Ti klo 17 n tiistaiseuran vuosikokous, Kauppakatu Ti klo 10 Sotkamon tiistaiseuran vuosikokous, Asema 13 kerhohuone. Sotkamon perhekahvila tiistaisin kello Salmelan puukoulun yläkerrassa, Salmelantie 2. Lehtikankaan isä-lapsikerho tiistaisin klo Ratamon päiväkodin keltainen kerhotila, Metsokatu 5. Joka kuukauden viimeisenä tiistaina Ratamon päiväkodin salissa. Äitien ja tyttärien yhteinen Typyjen ilta ke klo Lohtajan nuorisotalolla. Jumppaa Birgitan johdolla Järj.

Kalliokatu 7 käynti Koivukoskenkadun puolelta. Kainuun Kriisikeskus tarjoaa kriisiapua elämän haastavissa tilanteissa ja kriiseissä. Kriisikeskukseen voit ottaa yhteyttä nimettömänä ja apu on maksutonta. Ajanvaraus puhelimitse numerosta arkisin ma-pe klo Osoite Satamakatu 2 B. Keskusteluapua tarjoaa myös Valtakunnallinen Kriisipuhelin numerosta ja kriisiapua saa myös netissä osoitteessa Kaikille avoin kohtaamispaikka Monika, n pääkirjastolla Seminaarikatu Avoinna ma - pe klo Tarjolla mm.

Kaikille avoin kohtaamispaikka Lohtajan Nettikahvila, Syväojankatu 2. Palvelukeskus Vanahis, Särkilahdentie 1, Nakertaja. Senioritanssia tiistaisin klo ja kuntojumppaa Kainuun Ammattiopiston liikuntasalissa, Timperintie 3. Paltamon Urheilijoiden hiihtokoulu jatkuu Tervalammen urheilukeskuksessa tammi-maaliskuussa tiistaisin ja torstaisin klo Ti hiihtokoulu, perinteinen, ilman sauvoja. Vesijumppaa keskiviikkoisin klo Kaukavedessä. Senioreiden ryhtijumppa keskiviikkoisin klo Järj. Miesten kahvakuulailua KoutaniemiVuoreslahti Kylätalolla tiistaisin klo Monipuolista kahvakuulatreeniä miehille.

Lihaskestävyyttä, kehon hallintaa, tasapainoa ja liikkuvuutta kahvakuula-harjoittelulla. Oma kuula, juomapullo ja pyyhe mukaan! Monipuolista jumppaa KoutaniemiVuoreslahti kylätalolla. Vaihtelevasti koko keholle, mm. Kahvakuulaan ja jumppapallojumppaan tarvitset oman kuulan ja jumppapallon, muut välineet löytyvät kylätalolta. Naapurit -näyttely, , n taidemuseo. Esillä Kirjoja, levynkansia, julisteita, lastenkirjakuvituksia, liikkuvaa kuvaa.

Avoinna su-ti, to klo , ke klo , pe-la suljettu. Miika Tikkasen akryylimaalauksia PiLe: Haukkua halki historian, Kainuun Museossa. Koiran historiaa ihmisen ystävänä ja apuna eri tehtävissä. Satakunnan museon kokoama näyttely, jota Kainuun Museo on täydentänyt.

Galleriahuoneen näyttely GallenKallelan tavoitteesta kuvittaa Kalevalakirja. Taiteilijan syntymästä tulee kuluneeksi vuotta ja Kalevala syntyi vuotta sitten. Sipuleita ja muita puita -taidenäyttely n kaupunginkirjastossa helmikuun ajan. Toiminta- ja taideterapeutti Pirkko Suvannon maalauksia. Puisia pulmia eli puzzleja n kaupunginkirjaston alakerran vitriineissä helmikuun ajan. Kaukametsän opiston aulojen vitriineissä on esillä käsityölehtiä menneiltä vuosikymmeniltä alkaen luvulta ja nykyisiä oppilastöitä.

Näyttely on avoinna saakka ja näyttelyyn voi tutustua opiston aukioloaikoina. Sunnuntaisin ikinuorten sunnuntaitapaaminen, joka toinen sunnuntai. Maahanmuuttajanaisten Luetaan yhdessä -lukupiiri kokoontuu tiistaisin klo SPR: Pohjolankatu 14 A 3. Paltaniemen kesäteatterin lavalle mahtuu vielä Paltaniemen teatterin Kivenpyörittäjäkylän lukuharjoitus on Keskuskoulun Martin salissa tänä sunnuntaina klo Myös uudet tekijät ovat tervetulleita. Kirjailija Heikki Turusen liki neljäkymmentä vuotta sitten ilmestynyt romaani Kivenpyörittäjän kylä siirtyy ensi kesänä Paltaniemen teatterin näyttämölle.

Vuonna elokuvanakin useita Jusseja kahmineena tarinana Kivenpyörittäjän kylä on hauska turusmaisella huumorilla höystetty tarina autioituvasta pohjoiskarjalaisesta kylästä ja sen tapahtumista. Suomalaisten elämänhistoriassa se voi olla myös tarina monesta muusta suomalaisesta kylästä. Paltaniemen teatteri toimii nyt kolmatta kesää Paltaniemellä Eino Leino talon yhteydessä.

Näytelmän ohjaa näyttelijä-ohjaaja Anne Ballini. Näytelmässä on lukuisia rooleja, joihin tarvitaan kesäteatteriharrastajia. Paltaniemen kesäteatteriporukkaan voi ilmoittautua Anne Ballinille tai lähettämällä viestin: Mukaan pääsee myös tulemalla mukaan teatteriporukan kokoontumisiin.

Toimitus valitsee ja käsittelee julkaistavat tiedot. Sunnuntaina Kainuun museon galleriahuoneessa avautuvassa näyttelyssä nämä kaksi juhlavuotta yhdistyvät teemassa Akseli Gallen-Kallela Kalevala-kirjojen kuvittajana.

Axel Gallén suunnitteli Kalevalaaiheisia kuvia jo vuotiaana ja hän työskenteli vakavasti aiheiden parissa Pariisissa luvulla luvun alussa hän matkusteli Kainuussa, Kuusamossa ja Vienan Karjalassa keräämässä vaikutteita ja kuva-aiheita.

Samoihin aikoihin taiteilija voitti Kalevalan kuvittamisesta järjestetyn kilpailun vesiväritöillään ja piirustuksillaan, joiden aiheita olivat muun muassa Sammon taonta ja Väinämöisen lähtö. Taiteilija toteuttikin aiheet myöhemmin suurina öljyvärimaalauksina. Kansanpainoksesta tehtiin sopimus ja taiteilija ryhtyi työhön, josta syntyi Koru-Kalevala vuonna Kansalliseepos ei jättänyt taiteilijaa rauhaan, vaan hän suunnitteli valmistavansa vielä uransa huipennuksena kuvitetun Suur-Kalevalan.

Jättiläismäinen hanke jäi taiteilijalta kesken, kun hän kuoli maaliskuussa Kalevalan 50 runosta kuvitus ehti valmistua viiteen runoon. Kainuun Museo on saanut näyttelyynsä alkuperäisiä Akseli Gallen- Kallelan Kalevala-aiheisia luonnoksia ja piirustuksia Gallen-Kallelan museosta Espoosta. Naapurit n taidemuseossa Tuskin varmaksi kukaan voi sanoa, mitä lapsista tulee isona. Mutta sen voinee moni vanhempi havaita, kellä kaveruksilla ajatukset ja leikit käyttävät hyvin yksiin.

Tämän olivat Ilja Karsikkaan ja Jussi Karjalaisen vanhemmatkin havainneet. Tuskin Karsikkaan muuttokuorma oli ehditty purkaa n Hoikankadun kotiin, kun naapurin Jussi oli pinkaissut katsastamaan, olisiko kuorma tuonut mukanaan leikkikaveria Sen jälkeen tuskin kummankaan oli tarvinnut kaveria kaukaa etsiä. Legopalikat konkretisoivat mielikuvitusmaailmaa ja joskus molempien mielimusiikin soidessa oli pikkulintujen ollut paras lentää Lehtikankaalla oleviin lähimetsiin, sellaiset oli volyymit.

Joskus taas neulan putoamisenkin olisi voinut kuulla poikien syventyessä lempikirjojen pariin. Taiteen polku on pitkä ja monivaiheinen. Omanlaistaan polkua ovat sekä Ilja että Jussi kulkeneet. Vuosiin on mahtunut opiskelua, levyjen ja kirjojen julkaisua, tunnetuksi tulemista tekemisen kautta. Ilja Karsikkaan Sintti Silmusuu -levy sekä -kirja julkaistiin samanaikaisesti elokuussa Tarinan hahmot syntyivät kuitenkin jo vuonna , kun Ilja teki Lahden muotoiluinstituutissa graafisen suunnittelun opinnäytetyökseen ensimmäisen version Sintti Silmusuu -kirjasta.

Tuolloin Iljan itsensä kirjoittamaa ja kuvittamaa kirjaa ei kuitenkaan julkaistu, pientä 20 kappaleen omakustannuspainosta lukuun ottamatta. Levyn tuottajaksi ja muusikoksi tuli vanha ystävä Samae Koskinen. Lopulta kirja löysi kustantajan, kun Nemossa innostuttiin kokonaisuudesta.

Kirjan lopullinen teksti on Juho Gröndahlin käsialaa ja se sai nimekseen Sintti Silmusuu tahtoo oppia lukemaan. Ilja Karsikas pääsi suunnittelemaan samalla todella suurta ja erittäin pientä, kun häneltä tilattiin vuoden ystävänpäiväpostimerkki: Postimerkkien laaja leviäminen ja satojentuhansien painosmäärä on luonnollisesti ollut Iljalle merkittävä ilonaihe. Ilja Karsikas on tehnyt kuvituksia päätyönään vuodesta Naapurit näyttelyssä on esillä Iljan kuvitustaiteen keskeisimpiä töitä: Agents-boxin kansiin Jussi Karjalainen halusi kuvia, jotka kertoisivat yhtyeen pitkästä työhistoriasta.

Ei tyydytty digitaaliseen kuvakollaasiin, vaan otettiin kuva oikeasta tilanteesta. Nostalginen kuvauspaikka löytyi Helsingin Linnunlaulussa sijaitsevan Juneksen huvilan ja kirpputorin vintiltä. Huolellisesti rakennettu asetelma kitaroineen ja vahvistimineen sekä keskelle lattiaa levitetty lakana, johon kannen tekstit oli tulostettu. Kattoon kiinnitetyllä kameralla kuvan otti Kimmo Syväri. Takakanteen tuli Esa Pulliaisen Jopo ja Jussin pyynnöstä mustavalkea kuva sorapintaisesta maalaistiestä.

Jussi Karjalainen on suunnitellut viimeisen viidentoista vuoden aikana lukuisia kirjoja, levynkansia ja julisteita. Naapurit-näyttelyyn on valittu töitä, joissa hänen omat ideansa tulevat selkeimmin näkyville. Taustalla kuuluva musiikki luo tunnelmaa ja värikkyys sekä suunnitelmallinen tilan käyttö on tarkkaan harkittua. Tilavan näyttelyhuoneen kulmauksessa tummien verhojen takaa avautuu myös idyllinen Kaivopuisto Karsikas, Koskinen, Nylèn, Nuoruutta ja olemassaoloa pohdiskeleva useamman nuoren yhteistyö.

Naapurit-näyttelyä voi suositella kaikille. Myös erilaiset ryhmät, opiskelijat ja koululaiset voivat löytää ja oppia uutta ja mielenkiintoista. Pääsymaksua ei taidemuseossa enää peritä. Kun seuraavan kerran tartun kirjaan kiinnitän katseeni myös kirjan ulkoasuun ja suunnitteluun. Näyttelyyn voi tutustua n taidemuseossa Linnankatu Näyttelyyn on vapaa pääsy. Kiitos ei ole kirosana, Hector: Hauras, 9 lainauskertaa 3 Jonne Aaron: Rakkaudella merkitty mies, Shakira: Pohjantuuli, 7 lainauskertaa 8 Yölintu: Minne maailma kuljettaa, Lasse Hoikka: Taas kutsuu tie, Arttu Wiskari: Mahdollisuus, 6 lainauskertaa 12 Slipknot: The Gray chapte, Edu Kettunen: Luova tuho, Isac Elliot: Follow me, Neil Young: Valon lapsi, Pepe Willberg: Yhdentoista virran maa, Anki: Niin kauan kuin tää kestää saa, Leonard Cohen: Taivaan tie, Tuomas Holopainen: Music inspired by The life and times of Scrooge, Within Temptation: Minulle sillä on tunnearvoa.

En ole kehdannut aikaisemmin ilmoittaa, mutta nyt ilmoitan, sanoo naissoittaja. Kassaneidistä antaa levottoman kuvan, kun hän rahastaa asiakkaita kassalla seisaaltaan, naissoittaja arvostelee.

Kirpputorit p Parketti- ja puulattioiden hionnat, lakkaukset ja värjäykset Lautaparketit, laminaatit ja vinyylikorkit Tarvikemyynti ja asennus Sami Eskola Rakennusalan palveluja ARS-Suunnittelusta Asiantuntevasti, Rakentavasti ja Suunnitelmallisesti - Lupakuvat mm.

Revenge To -ZoSo- Pummittaja. Hidden Art Meets Art of Hiding v2. Rustling Rushes Orava adopted by JanssonX. I Hate Microcaches 3 Regular - Silica gel hideout pipsa.

Jollaksen rämeen luonnonsuojelualue Haaskalintu. Itä-Helsingin musiikkikoulu, Roihuvuori Solarflare, titi ja Eemeli. Postimies Paten matkassa HaQ Railway over River Sipoo slassu. Lentävänniemen koulun multi juhnu92, Tobaska. Pauligin Vanha kahvitehdas lvlaitinen5. Savonlinnan Pääskylahden kirkko showman2. Sokos - Isokarhu TeamAhma. A cache in Kattilalaakso matttee. Vanhat jättiläiset Tuorlan tontut. Käräjämäki Nalle ja Miina, adopted by Gaita. Heikintori Mansikka adopted by Geocaching.

Ouraluoto Salena huoltajat koar ja elisa Pihlajaniemen ala-aste janze, outous. Movie Freak - Leffafriikki Poutsalo. FIN Highway 4-kaakkuri team annie. Hamina Bonus Wolf Asemanseutu in Memoriam Ninjami.

Rovaniemen markkinoilla 3 pocotipo. Lake and cliffs Eppu. Old coins Mesilä Explorers. Abandoned railway yard tomppa Sommarö - Gåsgrund saaristonlapset. Castle in Grani -ZoSo- and ~Heikki~. Pikku prinsessan aarrearkku Riffi. Esthetic Value of Fragmented Rock Mover. Lakjärven vaellus - Pukkipalonsuo Gjarppa. Talin metsäpolku Teemu Laitinen. Micro of ikuri jull3. Church of Toivakka helja. Brook and Rock 3 - Mystery of the cache Mutja. Liedon Koulut - Pahkamäen koulu electrogoblins.

Etelä-Karjalan syysmiitti Etelä-Karjalan kätköilyyn hurahtaneet. Megaluokan tuumausta Tampereella GeoEvent Finland. Ei Klovni eikä lovi, vaan Ronni 3 - Ranta Jusami. Koulukätkö II -Savikanta Ullukko. Ut med tungan Pasaatituuli. Kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa Taipalsaaren kirkko Palikka1 ja Multimato, adopted by Lucantoni. Hämäläinen pikkujoulu II Hämeen Hitaat -solidaarinen liike. Kolmen miehen Mysteeri Panu, Pinja ja Minna. Crossipaikka - Lystimäki Childhood 3 skorppi.

Minigolf"hole in one" Komas. Hello Kitty - teemakätkö Teilit. Kittilä Airport team knea. Aavetalo - kappale kauneinta Espoota skorppi. Naantali spa - uusittu muumit. Kotipirtin - Palvelutalo Defield. Kesän sillat - Auringonotto SirAvidius. Harvialan metsärata 7 - Muurmanni ATT Jääkiekon Sm-Liiga 2 Nousjan. Perho - Taipale - Silta reissumies. Ne teki sen täällä Huuko, adopted by Ipanapa.

Laurapuisto - Lystimäki Childhood 2 skorppi. Korjaamo - Lystimäki Childhood 5 skorppi. Bermudan Kolmio Geollí, Maryó. Terassikauden avajaiset Turussa pepi Geokätköilijän "multiunelma" — Apukätkö 3 P. Annalan loota Team Mi-Ni. Karhulan katos pro patu. Rovaniemen markkinoilla 1 pocotipo. Johanneksen kirkon puisto TheproAE. Rödsön "ruotsalainen limakätkö" wiltzu Raision kirkon liepeillä Pekonius. Varrella virran, Orimattila Kojootti. Rovaniemi City IV rometku.

Puijo Hill Liimes cache adopted by Jartsa. The Tree House Of Horror! Pro - adopted by Nousjan. Liikenneympyrän hylätty liittymä Defield. Shamans rock merenkurkun shamaani. Tarvon sillat, Helsinki Teemu Laitinen. Yksinäinen torni, Lonely tower Hirmu. Huimala Panu, Pinja ja Minna. The offspring of Tampere Dockyard - event hippihiiri, adopted by assankassa.

Geokylän suuret talkoot Geoliikkujat. Silta - Kehä III: Lights Of Pispala Stonehenge jurn: Haluamme tarjota sinulle laadukkaita tuotteita ja loistavaa palvelua aina, kun meillä vierailet. Old Tom on kohtaamispaikka kaikille laatutietoisille ja elämyksen haluisille maistelijoille. Oluita valikoimastamme löytyy tällä hetkellä noin 60 eri tuotetta aina lagerista imperial stouttiin asti ja lisää on tulossa. Kausihanoja oluita varten on neljä ja tarjoamme niissä rajattuja eriä erikoisemmista oluista.

Tervetuloa siis rohkeasti maistelemaan ja keskustelemaan oluiden ihmeellisestä maailmasta. Pubistamme löydät kolme isoa laajakuvatelevisiota ja yhden jättiscreenin. Tällä hetkellä kanavatarjontamme kattaa peruskanavien lisäksi Viasat Sport ja Nelonen Pro kanavapaketit.

Savonlinnan Pääskylahden kirkko showman2. Sokos - Isokarhu TeamAhma. A cache in Kattilalaakso matttee. Vanhat jättiläiset Tuorlan tontut. Käräjämäki Nalle ja Miina, adopted by Gaita. Heikintori Mansikka adopted by Geocaching. Ouraluoto Salena huoltajat koar ja elisa Pihlajaniemen ala-aste janze, outous.

Movie Freak - Leffafriikki Poutsalo. FIN Highway 4-kaakkuri team annie. Hamina Bonus Wolf Asemanseutu in Memoriam Ninjami. Rovaniemen markkinoilla 3 pocotipo. Lake and cliffs Eppu. Old coins Mesilä Explorers. Abandoned railway yard tomppa Sommarö - Gåsgrund saaristonlapset.

Castle in Grani -ZoSo- and ~Heikki~. Pikku prinsessan aarrearkku Riffi. Esthetic Value of Fragmented Rock Mover. Lakjärven vaellus - Pukkipalonsuo Gjarppa. Talin metsäpolku Teemu Laitinen. Micro of ikuri jull3. Church of Toivakka helja. Brook and Rock 3 - Mystery of the cache Mutja. Liedon Koulut - Pahkamäen koulu electrogoblins. Etelä-Karjalan syysmiitti Etelä-Karjalan kätköilyyn hurahtaneet. Megaluokan tuumausta Tampereella GeoEvent Finland. Ei Klovni eikä lovi, vaan Ronni 3 - Ranta Jusami.

Koulukätkö II -Savikanta Ullukko. Ut med tungan Pasaatituuli. Kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa Taipalsaaren kirkko Palikka1 ja Multimato, adopted by Lucantoni. Hämäläinen pikkujoulu II Hämeen Hitaat -solidaarinen liike. Kolmen miehen Mysteeri Panu, Pinja ja Minna. Crossipaikka - Lystimäki Childhood 3 skorppi. Minigolf"hole in one" Komas. Hello Kitty - teemakätkö Teilit. Kittilä Airport team knea. Aavetalo - kappale kauneinta Espoota skorppi.

Naantali spa - uusittu muumit. Kotipirtin - Palvelutalo Defield. Kesän sillat - Auringonotto SirAvidius. Harvialan metsärata 7 - Muurmanni ATT Jääkiekon Sm-Liiga 2 Nousjan. Perho - Taipale - Silta reissumies. Ne teki sen täällä Huuko, adopted by Ipanapa. Laurapuisto - Lystimäki Childhood 2 skorppi. Korjaamo - Lystimäki Childhood 5 skorppi. Bermudan Kolmio Geollí, Maryó. Terassikauden avajaiset Turussa pepi Geokätköilijän "multiunelma" — Apukätkö 3 P. Annalan loota Team Mi-Ni.

Karhulan katos pro patu. Rovaniemen markkinoilla 1 pocotipo. Johanneksen kirkon puisto TheproAE. Rödsön "ruotsalainen limakätkö" wiltzu Raision kirkon liepeillä Pekonius. Varrella virran, Orimattila Kojootti. Rovaniemi City IV rometku. Puijo Hill Liimes cache adopted by Jartsa.

The Tree House Of Horror! Pro - adopted by Nousjan. Liikenneympyrän hylätty liittymä Defield. Shamans rock merenkurkun shamaani. Tarvon sillat, Helsinki Teemu Laitinen. Yksinäinen torni, Lonely tower Hirmu. Huimala Panu, Pinja ja Minna. The offspring of Tampere Dockyard - event hippihiiri, adopted by assankassa. Geokylän suuret talkoot Geoliikkujat. Silta - Kehä III: Lights Of Pispala Stonehenge jurn: Risu kivi kätkö allu Kahvii tarjolla Korvenkulkija ja Masikatti. En Burk av sparris a.

Brook and Rock 2 - Stonetube Mutja. Tyni - Nakkilan seudun virkistyskalastusalue Nerudacat. Aavesairaala I - Joutsenranta ruotsla. Pyhä-Häkki terhot , Team Saturn. Comenius Cache - Joroinen tynymynydd. Railway Station of Ilmajoki Himmeli.

Järvenpään kirkot - Ortodoksinen kirkko unihuppio. Railway Bridge of Orimattila Kojootti. Vesilahden kylät 4, Riehu pupufanit. Piilossa Pietilat, Tumppi ja Jojo. Bridge of Kyynäränharju rvk. Kirkkopolku - Lepuuskivet katkanneito. Ekana - First Ekana. OPO 50 Touko ja Torsti. Sauna Village Roska adopted by Myljan. Tiukat paikat Garonu, bumanoid, air Pieksämäki Railway Station Elsa-. Kokkola GeoMari ja Kimi Water Pipe team hinaajat. Bonanza konta1, adopted by hippihiiri.

Niemen alue Tobaska, Juhnu Railway Station of Leppävaara Liimes. Liedon Koulut - Bonus electrogoblins. Hautakivi Heinonen - Tombstone of Heinonen oguhcrabby. Koulu tulee kylään JasoX. Kajaanin kirkot - Churches of Kajaani Argh Eteläjoen Riippusilta Ahlainen TeamAhma. A View to a Harbor Pasaatituuli. Vesilahden kylät 2, Koskenkylä pupufanit. Kaj Franckin Aukio jasso Luolavuori kake adopted by geocaching.

Oppi ja ilo sammeli. Mauhau Touko ja Torsti. Sorkku 3 Team Sewen. Kuntsarilenkki - Kauhava Kiikonen. Kuntoilu telineen salaisuus lore1. Keskisenlammen luontopolku ja lintutorni baldoney. Bluetooth ski jumping hill Laeylee. Espoon päättärit 15 smiley VT 10 Velssinmäki vanaja. Kuva-arvoitus o-r, adopted by The Dunes. Ali-Keravan koulu n pienen pieni metsä micksu. Jääkiekon Sm-Liiga 3 Nousjan. Kustaa adolfin puisto JasoX. Jarkko Laineen puistikko gnikke. Chalk Mountain 1 Team GeoMarmots. Railway station of Pukinmäki JasoX.

Jalkapallon MM-kisat Pegalius. Vaasan Sport Filippe, Bumanoid. Aavesairaala III - Rauha ruotsla. Eroryhmäohjaaja Janne Vanninen-Vaattovaara , si Tuulila rikki? Timperintie 15,, p Palvelemme: Kauriita on mukava vain katsella mutta varaan mukava katsoa myös läheltä. Tässä oluen siirtämisestä Alkoon nyt nähdään nykyihmisen tapa, ettei asioita ajatella loppuun asti. Sillon kun sitä juomista pitää saada niin se haetaan jokatapauksessa mistä vaan ja kun Alkoon mennään niin todennäkösyys, että mukaan lähtee muutakin, kasvaa melkosesti.

Mitäpä arvelette, että vähenisikö ne alkoholin haittavaikutukset sillä? Sinä joka lähdet käymään aina joka paikassa. Yritä hiljentää koiran volinaa. Kiitos sinulle, talonmies toteaa.

Miksi Maxi Kodintukussa ei näy myyjiä ikinä miesten puolella? Se on lottovoitto, jos löydät. Antaro, Inara ja Sorino X-Mini-kuulokojeet hinnat alk norm. Ehdokkaiden esittelypuheenvuorojen jälkeen on varattu aikaa keskustelulle yleisöä askarruttavista aiheista. Askarruttaako sinua jokin asia kaupungissamme? Toyotasi korjataan parhaiten omalla merkkikorjaamolla. He hankkivat käyttöönsä kaksi kuvauskopteria ja aloittivat ilmakuvauksen.

Mainostoimisto WND Solutions voi kuvata esittelyja mainosvideoita nyt myös ilmasta käsin. Koptereita voi käyttää myös erilaisten tapahtumien kuvaamiseen. Kopterikuvat antavat uuden näkökulman kohteeseen tai tapahtumaan. Ne ovat nousseet nyt pinnalle, Pekka ja Jyrki kertovat. Yrityksen asiakkaana on useita yrityksiä ja kuvauksia on tehty laajalti ympäri Suomea, niin paikallisille kuin muillekin yrityksille. Niissä kohteissa, joissa ympäristöllä on tavallista suurempi painoarvo, kopterikuvasta näkee hyvin, mitä lähiympäristössä on, Jyrki sanoo.

Hyvä esimerkki tällaisesta kohteesta on hevostila Kuluntalahdessa, jonka esittelyvideon WND Solutions on kuvannut sitä myyvälle kiinteistövälittäjälle.

Ilmakuvasta näkee hyvin, miten tilan rakennukset, aitaukset ja lähiympäristö sijoittuvat. Pari viikkoa sitten kopterit pörräsivät Kivimäessä kilpaa moottorikelkkojen kanssa, kun Jyrki ja Pekka olivat taltioimassa siellä moottorikelkkojen SM-sprinttikisoja. Jatkossa panostamme tapahtumien livelähetyksiin. Voimme välittää kopterikameroista suoraa HD-tasoista kuvaa nettiin. Näin ihmiset pääsevät näkemään kuvaa tapahtumista, vaikka eivät itse pääse paikalle. Tapahtumista editoidaan usein myös kooste, jota voidaan katsoa myöhemmin esimerkiksi netistä.

Olemme jakaneet kuvaamiamme videoita videopalveluiden kautta. Niillä on ollut paljon katsojia. Muutenkin kiinnostus on ollut suurta. Kuvauspyyntöjä on tullut lähes päivittäin. A Kun akku on loppumassa, kopteri palaa tarvittaessa automaattisesti lähtöpaikkaansa.

HD-tasoista kuvaa pystytään seuraamaan jopa kahden kilometrin päästä näytöltä. Kopterikuvauksiin ei tarvita ilmailuviranomaisten lupaa, mutta lennättämisessä täytyy noudattaa miehittämättömien lentoalusten ilmailulakia ja kotirauhaa ja salakatselua säätelevää lainsäädäntöä.

Koneiden ohjaamisessa hyödynnetään GPS-paikannusta ja kompassia. Sen liikkumista voi seurata digitaalisen videolinkin välityksellä. Yleensä koptereissa kuva välitetään analogisesti monitorille ja kuva on heikkolaatuista pidemmillä etäisyyksillä. Kopterin voimanlähteenä on akku. Kopterin maksimi lentonopeus on noin 50 kilometriä tunnissa. Kun akku on loppumassa, kopteri tarvittaessa palaa automaattisesti lähtöpaikkaansa, Jyrki kertoo. Kopterin ohjaamisessa hyödynnetään GPS-paikannusta ja kompassia.

Kopteria voi lennättää jopa kahden kilometrin säteellä, Jyrki Määttä vas. Koptereita voi hyödyntää monenlaisissa käyttötarkoituksissa. Niillä voi kuvata esimerkiksi kerrostalojen kattojen lumitilannetta, Jyrki heittää esimerkin, joka sopii erinomaisesti tähän talveen. Monia muitakin mahdollisuuksia kopterikuvauksen hyödyntämiseen löytyy.

Ideoiden rajana on vain taivas. Mutta isä kyllä seuraa. Itse saatan sivusilmällä vähän katsoa. Teppanan perheasemalla käyvät lapset ja heidän vanhempansa tutustuivat keskiviikkona n perhekeskuksen toimintaan. Enkä mitään muutakaan urheilua. Urheilu on minulle ihan samantekevää. Anna Haapavaara Teppanan perheasemalla käyvät vanhemmat ja lapset halusivat tulla tutustumaan n perhekeskuksen palveluihin.

Ovet aukenivat kutsuvieraille viime keskiviikkona. Aamupäivän ohjelmassa vanhemmille oli tietoiskuja perhekeskuksen palveluista ja lapset saivat nauttia näyttämötaiteesta. Yhteinen herkutteluhetki kruunasi vierailun. Teppanan perheasema on Koivukoskenkadulla sijaitsevan perhekeskuksen lisäksi ainoa Kainuun soten järjestämä tapaamispaikka, jonka toiminta on kaikille lapsiperheille avointa. Teppanassa perheet voivat tavata toisiaan maanantaista keskiviikkoon aamupäivisin ja asema vetääkin vuosittain satoja perheitä eri puolilta kaupunkia.

Poliisipartio tapasi paikalta vuonna syntyneen kajaanilaismiehen, joka kertoi polttavansa puolisonsa vaatteita. Pariskunnalle oli tullut ero aiemmin. Liekit olivat noin metrin korkuisia ja poliisipartio sammutti tulen. Polttamisesta oli tullut savuhaittoja läheiseen asuntoon. Henkilöauto suistui tieltä ssa Paltaniementiellä tiistaina aamuyöstä. Auto oli osunut puusta rakennettuun bussipysäkkiin. Poliisipartion tullessa paikalle oli kuljettaja jo poistunut autoltaan.

Poliisi tutkii asiassa liikenneturvallisuuden vaarantamista. Epäiltynä on vuonna syntynyt kajaanilaismies. Puolangalla sattui nokkakolari maanantaina kello Henkilöauto ja pakettiauto törmäsivät toisiinsa Suolijärventiellä. Onnettomuudessa olivat osallisina pakettiautoa kuljettanut, vuonna syntynyt puolankalaismies ja henkilöautoa kuljettanut, vuonna syntynyt puolankalaisnainen, jonka kyydissä oli vuonna syntynyt mies.

Onnettomuus oli syntynyt, kun henkilöauton tulosuunnasta nähden vasemmalle kaartavassa mutkassa oli tullut pakettiauto vastaan. Henkilöauto oli lähtenyt väistämään hiljaisella nopeudella tien reunaan kertynyttä tuiskulunta, kun oli törmännyt vastaan tulleen pakettiauton vasempaan etukulmaan.

Molemmat osalliset oli kuljetettu terveyskeskukseen poliisin tullessa paikalle. Molemmat osalliset olivat myös yrittäneet väistää tien laitaan välttääkseen törmäyksen. Nuoret yrittäjät esittäytyvät aluemessuilla» Nuori yrittäjyys -ohjelman vuotuiset Kainuun aluemessut pidetään ssa Prisma-tavaratalossa ensi tiistaina.

Messuilla valitaan neljä parasta NY-yritystä Helsingissä huhtikuussa pidettävään finaaliin, jossa valitaan Suomen paras NY-yritys. Aluemessuilla palkitaan myös paras myyjä, paras messupiste, paras tuote tai palvelu sekä valitaan yleisön suosikkiyritys. Tuomaristossa toimii kymmenen kajaanilaista yrittäjää.

Messuille osallistuu nuorta yrittäjää 40 ammattiopiston NY-yrityksestä ja 10 peruskoulujen yrityksestä. Yleisöllä on mahdollisuus tutustua NYyritysten esittelypisteisiin ja ostaa yrittäjien tuotteita.

Messuosastojen rakentaminen alkaa tiistaina klo 10 ja messut avataan klo Tapahtuma päättyy palkintojen jakoon klo NY-YRITYS on lukuvuoden mittainen tutustumismatka yrittäjyyteen. Vuoden aikana yrittäjyyttä opitaan tekemällä ja kokemalla oman yrityksen kautta.

NY-yritykset toimivat oikealla rahalla. Yrityksillä on oppilaitoksessa ohjaava opettaja ja neuvonantajana joku oikea yrittäjä. NY-yrittäjinä toimivat opiskelijat saavat toiminnasta opintosuorituksia. Vaikka kyllä ne kiinnostavatkin. Mutta en ole sattunut tv: Joskus silloin tällöin saatan katsoa, jos sattuvat kohdalle. Ainahan sitä toivoo, että Suomi voittaisi. Leo Haverinen-Diez 2 v.

Kuvat otti Jani Haverinen. Valokuvaa Koti- julkaisee lukijoiden valokuvia. Aihe ja tyyli on vapaa. Lähetä kuva sähköpostilla osoitteeseen Kerro lyhyesti kuvasta, kuka sen on ottanut ja liitä mukaan yhteystiedot. Käsittelemme valokuvia toimituksellisena aineistona. Keskustan kerrostaloissa ei siedetä nuorison metelöintiä. Nuori asukas saa nopeasti varoituksia.

Jos ei elämä järjestyssääntöjen puitteissa onnistu, otetaan asunto taloyhtiön hallintaan, jos vuokranantaja ei saa vuokralaisen häiriköintiä loppumaan. Vuokranantajan kannattaisi vaatia nuorison vuokrasopimuksiin vanhempien takuu.

Jos meidän janipetteri tai iidamarttiina aiheuttaa vahinkoja tai häiriöitä, vanhemmat vastaavat, huomauttaa nimimerkki Asuntoyhtiön hallitus päättää.

Kiitos Jorma Seppänen, Suomussalmi, 4. Olen luonnonystävä ja liikun metsässä, ja ihailen sitä suurta kauneutta, rauhaa. En pelkää siellä mitään. Puolustan kaikkia luonnon eläimiä.

Ja kaikilla on oma tarkoitus. Lopettakaa susiviha, sanoo nimimerkki Ihminen on pahin peto. Olisi se ollut aikanaan oikein onnenkantamoinen, jos olisi löytänyt uskollisen aviomiehen. Nämä avioliiton väliin kiilaajat eivät tule loppumaan. Heitä tulee vaan yhä enemmän.

Ennen oli ihan kauheaa, kun lähettityttö särki avioliiton. Mutta pitää vain yrittää mennä haavojen kanssa. Jonkin verran ne ovat ehkä menneet umpeen, mutta kyllä ne vaan siellä pohjalla on, naissoittaja miettii. Terveisiä sinulle, joka arvostelit kassan meikkaamista ja käytöstä. Näillä ei ole kyllä mitään yhteyttä, eikä missään ole määrätty, miten kukin meikkaa. Tervehditkö itse iloisesti ja hymyillen? Tai vastaatko ylipäänsä tervehdykseen ollenkaan?

Niin metsä vastaa kuin sinne huudetaan, huomauttaa naissoittaja. Konkurssiasiamiehen Talvivaaran konkurssipesälle laatimassa julkisselvityksen toimintasuunnitelmassa on todettu, että ensisijaisena tavoitteena on myydä velallisyhtiön liiketoiminta toiminnallisena kokonaisuutena. Tämä on asiallinen ja kannatettava lähtökohta työpaikkojen näkökulmasta. Talvivaaran kaivostoimintojen myynnin edellytykseksi on julkisuudessa eri yhteyksissä kerrottu, että purkuputken rakentaminen Nuasjärveen on välttämätöntä.

Muutoin kauppaa ei synny. Nyt olemme saaneet nähdä julkisselvittäjän paljastamana, että metallitehtaan toiminnassa on kuitenkin esiintynyt merkittäviä ongelmia. Konkurssin alkamisen jälkeen on havaittu metallitehtaan tuotantolaitteistojen vaativan mittavia investointeja metallintuotannon täysimääräiseksi käynnistämiseksi.

Tämä paljastus kertoo kaivoksen myynnin takkuavan aivan Herravalta Suomen köyhässä maassa On se käsittämätöntä, kuinka paljon Suomen valtion tuloja tuhlataan kaikenlaisiin hömppäharrastuksiin. Ei siellä tukiaisia tullunna Lapin kairassa juuri mitään. Sain minä vissiin jotkut tohvelit.

Siihen yhteiskunnan apu loppuikin sen sileän tien. Tämä herravalta kuitenkin röyhtäilee ja kaluaa köyhälistöltä viimeisetkin siemenperunat. Pitäisi herravaltaa Suomen maassa pienentää. Ei siellä tarvitse olla useita kunnanjohtajia ja niillä sihteereitä. Sama politiikka on myös valtion hallinnossa. Siellä on paperinpyörittäjää jumalattomasti - joilla ei siis ole käytännössä mitään tekemistä. Kun eivät ne sukkapuikotkaan tulleet mukaan. AMinun oikeustajuuni sopii huonosti se, että yksi toimija on purkuputkella valmis riskeeraamaan meidän nuasjärveläisten virkistysmahdollisuudet, laskemaan kiinteistöjen arvoja, vaikeuttamaan elinkeinoja sekä aiheuttamaan valtavaa mainehaittaa.

Mahdollisen ostajan tärkein lähtökohta on, että liiketoiminta on taloudellisesti kannattavaa ja että tämän liiketoiminnan mahdollistavat tuotantolinjat ovat kunnossa. Jos näihin vaaditaan julkisselvittäjänkin mukaan mittavia investointeja, niin epäilemättä kiinnostus ostoon on vähäistä. Mittavat investoinnit kun yleensä tarkoittavat myös mittavia kustannuksia.

Eduskunnastakin pois kaikki avustajat ja paperinpyörittäjät, ja muutkin jonninjoutavat paperinkääntäjät. Ei niitä ollut takavuosinakaan. Niin se näyttää olevan, että kun kaiken maksaa muu kuin herravalta, sitten ihmetellään, miksi valtion kirstu on tyhjä. Sinne Kreikkaan ne Suomen valuutat hupenevat. Liitot vastustavat periaatteessa kaikkea mikä edistäisi työelämän tehokkuutta. Joten tullaan siihen yhtälöön, että poistetaan kaikki pekkaspäivät ja lomaltapaluurahat, ja kaikille työntekijöille määrättäköön tuntinen työviikko.

Ja kaikille pitkälomaisille, Julkisselvittäjän mukaan Metallitehtaan tuotannollinen ajo on tällä hetkellä tärkein keino ylimääräisen veden poistamiseksi, koska malmintuotanto ei ole käynnissä. Jos julkisselvittäjän mukaan tämä tärkein keino ei ole kunnossa tuotantolaitteistojen ongelmien vuoksi, niin miten ihmeessä tuleva ostaja olisi kiinnostunut kaivoksen liiketoiminnasta?

KUTEN ympäristöministeriön kans- A Poistetaan kaikki pekkaspäivät ja lomaltapaluurahat, ja kaikille työntekijöille määrättäköön tuntinen työviikko liapäällikkö Hannele Pokka hiljattain totesi, ei purkuputkesta ole ratkaisemaan Talvivaaran vesienhallinnan tämän kevään murheita.

Nyt onkin tärkeintä keskittyä hallitsemaan alueella tämän kevään sulamavesiä purkuputken rakentamisen sijaan. Toiseksi tulee keskittyä toimivien puhdistus- ja haihdutusmenetelmien kehittämiseen ja käyttöönottoon niillä rahoilla, jotka eduskunta on myöntänyt. Vai mihin näitä yhteisiä verovaroja on käytetty?

Minun oikeustajuuni sopii huonosti se, että yksi toimija on purkuputkella valmis riskeeraamaan meidän nuasjärveläisten virkistysmahdollisuudet, laskemaan kiinteistöjen arvoja, vaikeuttamaan elinkeinoja sekä aiheuttamaan valtavaa mainehaittaa. Hannu Juntunen eduskuntavaaliehdokas kok kuten kansanedustajille ja opettajille vain kuukauden loma. Jos näitä näitä korjausliikkeitä ei tehdä välittömästi tai lähiajan puitteissa, niin Suomi ajautuu umpikujaan.

Lopputuloksena seuraa kaikille vyönkiristystä. Herrojen palkat pitäisi laskea, samoin ylisuuret eläkkeet. Pieni- ja keskituloisia ei saa kurittaa. Kaikki kirkkojen kolehdit ja muutkin keräysvarat valtion kassaan. Kuka tämän lystin maksaa? Kaikki veronmaksajat mummosta vaariin ja jälkipolvet. On ilo käydä asioimassa liikkeessänne.

Erityisesti Anja ja Leena jäivät mieleeni. Sukunimiä en valitettavasti muista koska niin tuttavallisesti olitte sinuja. Vertaistuki esiin koko kevääksi! Eipä olla niin makoista leivosta saatu mistään. Oltiin ohikulkumatkalla, tullaan seuraavallakin kerralla nauttimaan makoisista tuotteista. Makoisat suut Helena Föhr Lahjatavaraliike Pumpulikukka, Kiitos Helena vuosien hyvästä palvelusta ja liikkeesi aina niin lämpimästä ilmapiiristä. Valikoimasi on ollut monipuolinen ja runsas, ja aina on löytynyt lahja eri tilantesiin.

Nyt olet lopettamassa ja haikeana katson näyteikkunaa. Se on ollut niin tyylitietoisesti ja kauniisti laitettu. Olet taitava luomaan iloa silmälle. Kauppakadulta katoaa yksi parhaimmin edustetuista yrityksistä ja kovin tyhjä aukko jää nyt kadun varteen. Toivotan Sinulle hyvää kevättä! Vuosia liikkeessäsi asioinut Sotkamon hammashoitola Suuri kiitos Sotkamon hammashoitolalle. Kipeälle hampaalle löytyi nopeasti apu. Palvelu oli erittäin ystävällistä ja mukavaa sekä puhelimessa että paikan päällä.

Erityinen kiitos Neea Sonniselle lämminhenkisestä hoitotyöstä. Sectioäiti A lansa A mmattilaiset Metallinkierrätys Abloy- ym. Kotitalousvähennysmahdollisuus alvelut Maanrakennuntitsp salaojitukset Pohjankaivuut piharemo viherrakentaminen kosteus- ja routaeristykset sade- ja jätevesijärjestelmät ym. Ethän sie hölömöjä höpöttele. Kyllä vuorotyöläisillä on mahdollista pestä pyykkiä päivisin.

Useimmilla kolme vapaapäivää peräkkäin. Kyse on naapurien huomioonottamisesta. Jos vanhaa meluisaa koneenrohjaa pitää kylppärissä käyttää, sen voi tehdä päivällä. Mikset käytä taloyhtiön pesukonetta kellarissa? Sieltä tuleva ääni ei häiritse koko taloa. Minä itsekäs, muista viis -asennettasi voisit miettiä, sanoo nimimerkki Lapset eka kertaa kerrostalossa, pois vanhempien valvonnasta, vaativat koulutusta.

Kauppakatu 11, avoinna p Puhelu yritysnumeroon maksaa 8. Ilmoitusvalmistus Kauppakatu 11, 2. Keskiviikon numero jaetaan myös Hyrynsalmen, Puolangan, Suomussalmen ja Kuhmon taajamiin. Suomalainen Lehtipaino Oy, Ilmoitusten jättöajat: Keskiviikon lehteen tarkoitetut ilmoitukset maanantaina klo mennessä. Pörssi-ilmoitukset tiistaina klo mennessä.

Viikonlopun lehteen tarkoitetut ilmoitukset torstaina klo mennessä. Norjan avoimet mestaruuskilpailut Ruotsin Falunissa on parhaillaan käynnissä Norjan avoimet hiihtomestaruuskilpailut, joita myöshiihdon MM-kisoiksi kutsutaan. Norjalaisten ylivoimaa hiihtolajeissa on ihmetelty koko kauden, varsinkin naisten. Kaikki eivät usko, että norjalaiset hiihtävät puhtailla hangilla - eivät ainakaan keuhkoilla. Norjalaiset eivät ole vain ammattilaisia. He ovat myös astmaisia, mikä ei ole hiihdossa haitaksi.

Astmalääke on erinomainen vauhtivoide. Mutta keitä me suomalaiset olemme norjalaisia epäilemään tai arvostelemaan? Oma dopinghistoriamme ei siihen oikeuta. Rehellisyyden nimissä kannattaa etsiä muitakin syitä norjalaisten menestykseen. Pelkästään astmalääkkeillä ei hiihtokisoja voiteta. Ruotsalainen Aftonbladet julkaisi MM-kisojen alla mielenkiintoisen jutun, missä se vertasi Norjan, Ruotsin ja Suomen kilpahiihtoa.

Lehden keräämien tietojen perusteella Norjan menestyksen syy voi olla yksinkertaisesti se, että Norjassa on kilpahiihtäjiä kolme kertaa enemmän RIKI kuin Ruotsissa tai Suomessa. Tämä koskee myös juniorihiihtäjien määrää. Todennäköisyys huippulahjakkuuksien löytämiseen on siis suurempi. ANorjalaiset eivät ole vain ammattilaisia. He ovat myös astmaisia. Talviloma kutsuu Rehjaan Hauh, tähän aikaan vuodesta koululaiset viettävät lomaa. Koulujen talvilomat, joita myös hiihtolomiksi kutsutaan, on jaksotetusti helmimaaliskuun vaihteessa viikoilla Ensimmäisethän ovat kohta lomansa raapaisseet ja palailevat koulutyöhön.

Maanantaina eli viikolla 9 aloittavat Väli-Suomen maakunnat, ja viikolla 10 ovat vuorossa Koillis- ja Pohjois-Suomi. Mielestäni loma on hyvä keksintö ja sen tulisi kuulua kaikille. Tämä sheltti pitää lomaa, kun siltä tuntuu ja laukkaa välillä niin, että hippulat vinkuu. Olen pannut merkille kyltit, jotka on ilmestyneet Postin terminaalin takaa lähtevän Rehjan hiihtoladun päähän.

Emäntääkin näytti kyltit Norjassa hiihtourheilun ei siis tarvitse taistella nuorten sieluista samalla tavalla kuin Suomessa, missä joukkuelajien suosio on paljon suurempi. Suomen lahjakkain hiihtäjä voi hyvinkin istua jääkiekkojoukkueen vilttiketjussa tai pelata salibandya IV divisioonassa.

Sekään ei ole aivan merkityksetöntä, että Norjassa hiihtokansa levittäytyy joka puolelle maata. Pääkaupunki Oslokin sijaitsee lumisen Holmenkollenin vieressä, joten väki pääsee sielläkin hiihtämään.

Suomessa taas lumiolosuhteet ovat heikoimmat siellä, missä väkeä on eniten. Pääkaupunkiseudulla ei välttämättä pääse hiihtämään koko talvena, jos ei tyydy varta vasten tykitettyihin latuihin. Hiihdon suuri suosio ja arvostus näkyy Norjassa myös sponsorirahassa. Norjan maajoukkueen hiihtobudjetti on neljä kertaa suurempi kuin Suomen. Kaikella tälläkin on merkityksensä menestyksessä. Simo Hyttinen kiinnostavan kun oikein ääneen posmitti: Koirien ulkoiluttaminen kytkettynä sallittu, Rehja 3,5 km, Rehjan lenkki 10 km.

Selväksi tuli tämän lemmikin osalta. Hauh, hieno homma, että n kaupungin taholta meitä koiriakin ajatellaan. Kuvitelkaapa miltä tuntuisi, jos esimerkiksi koko lauma päättäisi lähteä päiväretkelle Rehjaan ja koiran olisi jäätävä koppivahdiksi, ja ainoastaan sen vuoksi, ettei jäälle saisi koiria tuoda. Rehjan ladulle kytkettynä saa tulla kaupungin luvalla! Millainen oli hiihtokeli, tivasi emäntä muutamalta Nuaselta Rehjan suunnalta lykkivältä hiihtäjältä?

Latu oli hieman jäinen mutta menoa ei haitannut. Kylmän Myötärinteentien päästä Rehjansaareen olen monen kuullut toivovan latuväylää ja viereen ajouraa kelkkailijoita varten, tuumasi aurinkolastit päässä oleva sutjakka kaveri. Silloin myös pienten lasten kanssa retki Rehjaan olisi useimmille toteutettavissa.

Sopisi ajatella myös liikuntarajoitteisia, joille yhdenkin kerran retki olisi talven moninkertainen ilo, haukahdin sivusta. Toivotaan, että hiihtolomaviikolla Rehjassa Lippos Veikolla on kahvipannu Kuuselassa kuumana.

Mikäli Rehjassa kahvila toimii, niin emäntäkin lykkii saareen sata sauvoissa. Lehti ei vastaa epäselvistä käsikirjoituksista tai puhelimessa sattuneista väärinkäsityksistä aiheutuneista painovirheistä, eikä anna hyvitystä vähäi-sestä painovirheestä, joka ei vaikeuta ilmoituksen käsittämistä, eikä vähennä sen mainosarvoa. Lehden vastuu virheellisestä ilmoituksesta rajoittuu enintään ilmoituksen hintaan.

Naamassa oli hieman turvotusta siellä täällä, ei kuumetta, syke ja hengitys normaalit, näytti tajuttomalta, mutta saimme silti kontaktin.

Tätä kesti noin puoli tuntia, sitten kaikki oli onnellisesti ohi. Muistin, että edellinen koiramme sai aina tuollaisen kohtauksen, kun oli kantanut siilin kotiin. Nyt minua kiinnostaa siilin myrkky mitä se voisi olla, kun koiralle käy noin?

Ei kai pelkät pistokset moista aiheuta? Eikö siili kuitenkin ole vaaraton eläin? Siilin piikit eivät nykytietämyksen mukaan ole myrkyllisiä, mutta on selvä, että tuollaisten koirien kohtausten jälkeen asiaa alkaa miettiä. Ajatus ei muutenkaan ole kaukaa haettu: Senkään ei itsessään pitäisi olla myrkyllistä mutta siilillä tavataan kummallista sylkeen liittyvää käyttäytymistä.

Siili alkaa erittää runsaasti sylkeä ja tätä vaahtoavaa sylkeään se nuoleksii ympäri kroppaansa, ikään kuin saippuoi itsensä syljellään. Puuhasta on tarjoiltu erilaisia selityksiä.

Yhden teorian mukaan syljen feromoneilla siili viestii lajikumppanilleen olemassaolostaan ja liikkeistään sylkeä jää kulkureitille heinikkoon , toisen mukaan se peittää tuoksujaan saaliseläimiltä, kolmannen mukaan se karkottaa loisia ja pitää saalistajia loitolla. Mielenkiintoista on, että ennen sylkimisrituaaliaan siilien on joskus nähty nuoleksivan tai pureksivan jotakin myrkyllistä ainetta: Siili itsessään on harvinaisen vastustuskykyinen monille myrkyille eipä se muuten moisia aineita voisi nuoleskella.

Voisi siis ajatella, että myrkyllisten aineiden massuttamisen jälkeen siilin syljessä on vastaavia aineita. Olisiko käynyt niin, että siilit, joita molemmat koirasi ovat ahdistelleet, ovat sattuneet olemaan myrkkypitoisen syljen peitossa ja koirat ovat saaneet inhoja aineksia suuhunsa? Oma koirani irvisteli ja kuolasi kerran kovasti, RISTIKKO kun se oli vain hiukan nuuhkaissut peukalonpäänkokoista rupikonnanpoikasta ja nuuhkaisun jälkeen nuolaissut omaa kirsuaan.

Eräs naapurini kertoi mäyräkoiransa jallittaneen takapihallaan tuntitolkulla yhtä siiliä. Ei kivaa siilille, mutta omistaja ei uskaltanut puuttua äksyn koiransa tekemisiin!

Kun koira vihdoin lopetti, sillä oli kuononpää piikkien töytäisyistä veressä, mutta mitään myrkytysreaktiota ei tullut. Ainakaan tällä siilillä ei tainnut olla myrkkysylkeä suojanaan.

Tuija, Tuire, Vanessa lut. Kalevalan päivä, suomalaisen kulttuurin päivä, Onni, Sisu lut. Alpo, Alpi, Alvi lut. Jokaisen esityksen alussa, heti yleisön asetuttua paikoilleen, arvovaltaiselle tuomaristollemme pääsee esiintymään joka esityksessä todellinen koelaulaja Kiviä taskussa pe klo 19, la klo 14 ja la klo 14 Anna Karenina pe klo 19, la klo 14, pe klo 19 viimeinen la klo 14 Amadeus Viimeinen esitys la klo Info ma-pe klo Teatteritalo ti-pe klo , ryhmät , Sissilinna tunti ennen esitystä.

Hyvän työn tekijä -tunnustus myönnettiin Jyty Kainuu ry: Palkintoja jaettiin viidessä eri kategoriassa. Jyty Kainuu sai palkinnon Opiskelijatoiminnan toteuttaja -sarjassa. Yhdistys on järjestänyt jo vuosien ajan useita paikallisia ja alueellisia tapahtumia yhteistyössä n ammattikorkeakoulun ja Kainuun ammattiopiston opiskelijoiden kanssa.

Lisäksi yhdistys on jakanut stipendejä Jytylle tyypillisille ammattialoille valmistuville opiskelijoille. Palkintona liitolta yhdistys itse sai euron yhdistysstipendin jäsenhankintatyönsä jatkamiseksi ja kehittämiseksi.

N puheenjohtaja Satu Härkönen kertoo, että yhteistyö opiskelijoiden kanssa alkoi maaliskuussa , jolloin yhdistys järjesti yhteistyössä n ammattikorkeakoulun restonomiopiskelijoiden kanssa koko perheelle suunnatun Talvikarkelot-tapahtuman Kaupunginlammen rannalla. Hyvin sujuneen yhteistyön siivittämänä tapahtumia on riittänyt muitakin. Heti seuraavana vuotena opiskelijoita oli mukana järjestämässä liiton valtakunnallisia syyspäiviä ssa. Lisäksi mukaan on tullut pienempiäkin yhteistyötapahtumia, kuten kerran syksyssä järjestettävät Iltajytinät sekä erilaisia liikuntakokeiluja.

Nykyisin teemme näitä vapaaajan toimintoja yhteistyössä henkilöstöyhdistys Tyvin ja muiden Jytyyhdistysten sekä muun muassa JHL: Myötätuulessa opiskelijat tarjoavat erilaisia hyvinvointialan palveluja, joista palvelun tilaajat maksavat Myötätuulelle ja opiskelijat saavat opintopisteitä, palvelutoiminnan koordinaattori Liisa Paavola selvittää. A Ammattiyhdistysasioita pitäisi opettaa jo koulussa.

Jyty Kainuulla ja Myötätuulella yhteistyö on jatkunut jo vuosien ajan. Muita yhteistyökumppaneita Myötätuulelle ovat olleet esimerkiksi Kainuu Liikunta sekä erilaiset sosiaali- ja terveysalan toimijat ja yhdistykset. Opiskelijoitamme on ollut mukana järjestämässä esimerkiksi Kainuun Liikunnan Korpikansa seikkailee -tapahtumia Kainuun eri kunnissa.

Nämä ovat olleet opiskelijoille erittäin hyviä oppimiskokemuksia, Paavola sanoo. Toteutamme mielellämme erilaisia tapahtumia eri toimijoiden kanssa. Myötätuuleen kannattaa ottaa yhteyttä ajoissa, sillä tällä hetkellä suunnitellaan jo ensi syksyn opiskelijaprojekteja. Yhdistyksen tarkoituksena on jäsentensä ammatillisten, palkkauksellisten ja yhteiskunnallisten etujen ajaminen sekä yhteenkuuluvuuden kehittäminen.

Yhdistyksen jäsenet työskentelevät pääsääntöisesti n kaupungilla, Ristijärven ja Sotkamon kunnissa, kuntien omistamissa liikelaitoksissa ja osakeyhtiöissä sekä Kainuun soten ja Kainuun liiton palveluksessa tällä alueella.

Lisäksi yhdistyksen jäseniä on pienemmissä työyhteisöissä, yhdistyksissä, säätiöissä ja yksityisissä yrityksissä. Kysymyksessä on monialainen yhdistys, jonka jäsenet työskentelevät esimerkiksi hallinnossa, sosiaali- ja terveydenhuollossa, tietohallinnossa, asiantuntijoina, kirjastossa, pelastuslaitoksissa, kotipalvelussa ja perhepäivähoitajina.

Jäsenmaksun vahvistaa yhdistyksen syyskokous. Jyty Kainuu ry on perustettu vuonna Yhdistys täytti viime vuonna 75 vuotta.

Olemme yrittäneet viedä nuorille viestiä, että ammattiliittoon kannattaa liittyä opiskelijajäseneksi työttömyyskassajäsenyyden kera jo opiskeluaikana, kun ollaan esimerkiksi kesätöissä, Satu Härkönen sanoo. Jo 18 tunnin työviikoista kertyy työssäoloehtoviikkoja, jotka laske- Joensuun kaupunginorkesteri: Info puh ja tuntia ennen ovella.

Ton en tarjousten jä öaika on parhaillaan käynnissä, myyn esitteitä ja tarjouslomakkeita saa kaupungintalon Infosta tai kaupungin sivuilta: Suljetut kirjalliset tarjoukset on jäte ävä klo mennessä joko kaupungintalon Infoon, osoite: Pohjolankatu 13 tai lähete ävä pos osoi eella: Koiranjätöksillä viitoitettu kapea silta molemmin puolin.

Taatusti pienet sotkevat kenkänsä ja vaatteensa, jos vähänkään sivuun keskeltä astuvat. Ja pakkohan siinä on vastaantulijaa väistää. Ei mahdu minun pöljään päähän tuollaisten koiranomistajien käytös. Ei taida muillakaan olla kaikki muumit laaksossa, jos ei ole mullakaan, naissoittaja miettii. Intellectual Property Management and Exploitation -koulutus, n ammattikorkeakoulu Koulutus immateriaalioikeuksien hallinnasta ja hyödyntämisestä klo 8: Koulutuksen avulla yritykset voivat - Kehittää osaamistaan tunnistaa, arvioida, valita ja hyödyntää yrityksensä immateriaalioikeuksia - Ymmärtää miten immateriaalioikeuksia voi käyttää yrityksen laajentamiseen - Saada evästystä onnistuneeseen lisensointiin ja teknologiansiirtoon - Saada lisää tietoa miten tunnistetaan, arvioidaan ja suojataan immateriaalioikeuksia Osallistujakiintiö 20 henkeä.

Tuothan oman kannettavasi mukaan! Yhdistyksen saaman liiton tunnustuksen kävi Tampereella vastaanottamassa varapuheenjohtaja Mirva Elo-Tammelander kesk. Venäjä liiketoimintaympäristönä koulutus, Scandic Kajanus Koulutus Venäjän markkinoiden ja liiketoimintaympäristön erikoispiirteistä klo 9 16 Scandic Kajanuksessa.

Koulutuksen avulla yrityksille annetaan laaja, käytännönläheinen tietopaketti Venäjän kaupan aloittamisesta ja - Venäjän markkinoiden erityispiirteistä - asiakkaiden tavoittamisesta - eri toimintastrategioista - erilaisesta liiketoiminta- ja tapakulttuurista Päivän päätteeksi yrityscaseja Venäjän kaupan aloittamisesta.

Hanna Repo, p , tai Ilmoittautumiset sähköpostilla ke klo 16 mennessä: Kun opiskelijalla kertyy työssäoloehtoviikkoja 26 viikkoa esimerkiksi viiden vuoden aikana, hän voi hyvässä lykyssä olla oikeutettu ansiosidonnaiseen päivärahaan heti kun valmistuu, Satu Härkönen evästää.

Normaalisti aikavaatimus on 2 vuotta ja 4 kuukautta, mutta opiskelijoiden kohdalla aikaa katsotaan pitemmällä aikajänteellä. Härkönen harmittelee, etteivät monetkaan opiskelijat ole tästä tietoisia. Minun mielestäni näitä ammattiyhdistysasioita pitäisi opettaa jo koulussa.

Se voisi olla esimerkiksi yksi pakollinen kurssi. Parhaillaan Jyty Kainuulla on suunnitelmissa järjestää tiedotusiltapäivä, joka olisi suunnattu nimenomaan nuorille. Infossa nuorille kerrottaisiin kesätöihin liittyvistä työsopimuksista ja siitä, miksi kannattaa olla liiton jäsen.

Niin eikö olisi erittäin kiva, että tehtäisiin samoin kuin Etelä-Suomen kouluissa, että nuoret kävisivät esiintymässä pienryhmissä edellisenä päivänä esimerkiksi vanhainkodeissa. Sekä sitten, kun päiväjuhla on varsinaisena vanhojenpäivänä, niin illalla on vielä toinen esitys niille vanhemmille ja sukulaisille, jotka eivät pääse keskellä päivää tansseja katsomaan. Tämä on kuitenkin niin kallis projekti.

Tätä toivon, naissoittaja ehdottaa. Jonkinlaista kunnioitusta ruokaa kohtaan. Miksi pitää alennushinnoilla olevat leivät, pullat yms. Kyllä ne kelpaisivat monille vähävaraisille ja muillekin, jos siitä kasasta mitään löytää ja ovat aikalailla murentuneita ja litistyneitä, sotkuisia pakkauksia. Ei pitäisi olla ylivoimainen vaiva asetella niitä vähän väljemmin ja siistimmin, Kiittäen jo etukäteen -nimimerkki toivoo.

En ymmärrä teitä ihmisiä, jotka valitatte vakavista asiakaspalvelijoista. Ettekö ymmärrä, että asiakaspalvelijatkin ovat loppujen lopuksi vain tavallisia ihmisiä, kuten asiakkaatkin? Prisma ei vastaa kirjallisiin asiaskaspalautteisiin edelleenkään. Vaikka on yhteystiedot lapussa mukana, Kohta entinen asiakas valittaa. Yhteisen hyvän puolustaja, paremman tulevaisuuden luoja Kansanedustajaehdokas Miikka Kortelainen julkaisee runokirjan Rakkauden työmies Kirjan julkaisutilaisuus pidetään keskiviikkona klo Tervetuloa viettämään mukavaa iltaa sanataiteen parissa!

Liput 10, tuotto ohjataan lyhentämättömänä sotkamolaiselle nuorisotyölle. Liput ovelta puoli tuntia ennen esitystä. Sotkamon kunta, n kaupunginteatteri. Peruslippu 8 euroa, 5 euroa opiskelijat, eläkeläiset, työttömät , liput ovelta tuntia ennen esitystä. Kaarna, klo 19, Generaattori,. Viikon menot-palstalla julkaistaan tietoja tulevista yleisötapahtumista. Vartalon selkäpuolen lihakset ovat etupuolta heikoimpia, mikä rasittaa niveliä, selkärankaa ja lihaksistoa.

Tämä on yksi merkittävä syy, miksi suuri osa suomalaisista kärsii eriasteisista niska- ja selkäkivuista. Fustra on palkittu harjoitusmetodi, jota käytetään parantamaan ryhtiä, lisäämään liikkuvuutta, kehittämään kehon hallintaa ja vahvistamaan keskivartaloa. Fustra-harjoittelusta on avoin yleisötilaisuus ensi tiistaina klo 18 Kalevala-salissa, n kaupunginkirjastossa.

Tilaisuudessa on mahdollisuus saada lisätietoa harjoitusmenetelmästä. Lisäksi kaikki halukkaat pääsevät kokeilemaan Fustra-liikkeitä kainuulaisten Fustra Personal Trainereiden opastuksella. Tapahtumassa puhumassa helsinkiläinen Fustravalmentaja- ja kouluttaja Ju- n kaupunginkirjastossa on tulevana tiistaina klo 18 yleisölle avoin tilaisuus Fustra-harjoittelusta.

Ohjattua perheliikuntaa maanantaisin klo Pekka Simojoki esiintyy klo 19, os. Vapaa pääsy, tilaisuudessa kerätään kolehti. Kirjasto avoinna maanantaisin ja keskiviikkoisin klo Järj. Tule lukemaan lukukoira Ricolle n kaupunginkirjastoon keskiviikkoisin klo Rico kuuntelee lasten lukemista asti ei hiihtolomaviikolla ke 4.

Lukuaika 15 min kerrallaan. Ajan voi varata ennakkoon pääkirjaston lasten osastolta p Lukukoiratoimintaa toteutetaan yhteistyössä KAO: Vuohengin perhekahvila tiistaisin kello Lohtajan nuorisotalolla, Menninkäisentie Vaate-esittely N.

Järj MLL Vuohengin yhdistys. Ti klo 17 n tiistaiseuran vuosikokous, Kauppakatu Ti klo 10 Sotkamon tiistaiseuran vuosikokous, Asema 13 kerhohuone. Sotkamon perhekahvila tiistaisin kello Salmelan puukoulun yläkerrassa, Salmelantie 2. Lehtikankaan isä-lapsikerho tiistaisin klo Ratamon päiväkodin keltainen kerhotila, Metsokatu 5.

Joka kuukauden viimeisenä tiistaina Ratamon päiväkodin salissa. Äitien ja tyttärien yhteinen Typyjen ilta ke klo Lohtajan nuorisotalolla. Jumppaa Birgitan johdolla Järj. Kalliokatu 7 käynti Koivukoskenkadun puolelta. Kainuun Kriisikeskus tarjoaa kriisiapua elämän haastavissa tilanteissa ja kriiseissä. Kriisikeskukseen voit ottaa yhteyttä nimettömänä ja apu on maksutonta. Ajanvaraus puhelimitse numerosta arkisin ma-pe klo Osoite Satamakatu 2 B.

Keskusteluapua tarjoaa myös Valtakunnallinen Kriisipuhelin numerosta ja kriisiapua saa myös netissä osoitteessa Kaikille avoin kohtaamispaikka Monika, n pääkirjastolla Seminaarikatu Avoinna ma - pe klo Tarjolla mm. Kaikille avoin kohtaamispaikka Lohtajan Nettikahvila, Syväojankatu 2. Palvelukeskus Vanahis, Särkilahdentie 1, Nakertaja. Senioritanssia tiistaisin klo ja kuntojumppaa Kainuun Ammattiopiston liikuntasalissa, Timperintie 3. Paltamon Urheilijoiden hiihtokoulu jatkuu Tervalammen urheilukeskuksessa tammi-maaliskuussa tiistaisin ja torstaisin klo Ti hiihtokoulu, perinteinen, ilman sauvoja.

Vesijumppaa keskiviikkoisin klo Kaukavedessä. Senioreiden ryhtijumppa keskiviikkoisin klo Järj. Miesten kahvakuulailua KoutaniemiVuoreslahti Kylätalolla tiistaisin klo Monipuolista kahvakuulatreeniä miehille. Lihaskestävyyttä, kehon hallintaa, tasapainoa ja liikkuvuutta kahvakuula-harjoittelulla. Oma kuula, juomapullo ja pyyhe mukaan! Monipuolista jumppaa KoutaniemiVuoreslahti kylätalolla.

Vaihtelevasti koko keholle, mm. Kahvakuulaan ja jumppapallojumppaan tarvitset oman kuulan ja jumppapallon, muut välineet löytyvät kylätalolta. Naapurit -näyttely, , n taidemuseo. Esillä Kirjoja, levynkansia, julisteita, lastenkirjakuvituksia, liikkuvaa kuvaa. Avoinna su-ti, to klo , ke klo , pe-la suljettu. Miika Tikkasen akryylimaalauksia PiLe: Haukkua halki historian, Kainuun Museossa. Koiran historiaa ihmisen ystävänä ja apuna eri tehtävissä. Satakunnan museon kokoama näyttely, jota Kainuun Museo on täydentänyt.

Galleriahuoneen näyttely GallenKallelan tavoitteesta kuvittaa Kalevalakirja. Taiteilijan syntymästä tulee kuluneeksi vuotta ja Kalevala syntyi vuotta sitten. Sipuleita ja muita puita -taidenäyttely n kaupunginkirjastossa helmikuun ajan. Toiminta- ja taideterapeutti Pirkko Suvannon maalauksia.

Puisia pulmia eli puzzleja n kaupunginkirjaston alakerran vitriineissä helmikuun ajan. Kaukametsän opiston aulojen vitriineissä on esillä käsityölehtiä menneiltä vuosikymmeniltä alkaen luvulta ja nykyisiä oppilastöitä. Näyttely on avoinna saakka ja näyttelyyn voi tutustua opiston aukioloaikoina. Sunnuntaisin ikinuorten sunnuntaitapaaminen, joka toinen sunnuntai.

Maahanmuuttajanaisten Luetaan yhdessä -lukupiiri kokoontuu tiistaisin klo SPR: Pohjolankatu 14 A 3. Paltaniemen kesäteatterin lavalle mahtuu vielä Paltaniemen teatterin Kivenpyörittäjäkylän lukuharjoitus on Keskuskoulun Martin salissa tänä sunnuntaina klo Myös uudet tekijät ovat tervetulleita.

Kirjailija Heikki Turusen liki neljäkymmentä vuotta sitten ilmestynyt romaani Kivenpyörittäjän kylä siirtyy ensi kesänä Paltaniemen teatterin näyttämölle. Vuonna elokuvanakin useita Jusseja kahmineena tarinana Kivenpyörittäjän kylä on hauska turusmaisella huumorilla höystetty tarina autioituvasta pohjoiskarjalaisesta kylästä ja sen tapahtumista.

Suomalaisten elämänhistoriassa se voi olla myös tarina monesta muusta suomalaisesta kylästä. Paltaniemen teatteri toimii nyt kolmatta kesää Paltaniemellä Eino Leino talon yhteydessä.

Näytelmän ohjaa näyttelijä-ohjaaja Anne Ballini. Näytelmässä on lukuisia rooleja, joihin tarvitaan kesäteatteriharrastajia. Paltaniemen kesäteatteriporukkaan voi ilmoittautua Anne Ballinille tai lähettämällä viestin: Mukaan pääsee myös tulemalla mukaan teatteriporukan kokoontumisiin. Toimitus valitsee ja käsittelee julkaistavat tiedot. Sunnuntaina Kainuun museon galleriahuoneessa avautuvassa näyttelyssä nämä kaksi juhlavuotta yhdistyvät teemassa Akseli Gallen-Kallela Kalevala-kirjojen kuvittajana.

Axel Gallén suunnitteli Kalevalaaiheisia kuvia jo vuotiaana ja hän työskenteli vakavasti aiheiden parissa Pariisissa luvulla luvun alussa hän matkusteli Kainuussa, Kuusamossa ja Vienan Karjalassa keräämässä vaikutteita ja kuva-aiheita. Samoihin aikoihin taiteilija voitti Kalevalan kuvittamisesta järjestetyn kilpailun vesiväritöillään ja piirustuksillaan, joiden aiheita olivat muun muassa Sammon taonta ja Väinämöisen lähtö.

Taiteilija toteuttikin aiheet myöhemmin suurina öljyvärimaalauksina. Kansanpainoksesta tehtiin sopimus ja taiteilija ryhtyi työhön, josta syntyi Koru-Kalevala vuonna Kansalliseepos ei jättänyt taiteilijaa rauhaan, vaan hän suunnitteli valmistavansa vielä uransa huipennuksena kuvitetun Suur-Kalevalan.

Jättiläismäinen hanke jäi taiteilijalta kesken, kun hän kuoli maaliskuussa Kalevalan 50 runosta kuvitus ehti valmistua viiteen runoon. Kainuun Museo on saanut näyttelyynsä alkuperäisiä Akseli Gallen- Kallelan Kalevala-aiheisia luonnoksia ja piirustuksia Gallen-Kallelan museosta Espoosta.

Naapurit n taidemuseossa Tuskin varmaksi kukaan voi sanoa, mitä lapsista tulee isona. Mutta sen voinee moni vanhempi havaita, kellä kaveruksilla ajatukset ja leikit käyttävät hyvin yksiin. Tämän olivat Ilja Karsikkaan ja Jussi Karjalaisen vanhemmatkin havainneet. Tuskin Karsikkaan muuttokuorma oli ehditty purkaa n Hoikankadun kotiin, kun naapurin Jussi oli pinkaissut katsastamaan, olisiko kuorma tuonut mukanaan leikkikaveria Sen jälkeen tuskin kummankaan oli tarvinnut kaveria kaukaa etsiä.

Legopalikat konkretisoivat mielikuvitusmaailmaa ja joskus molempien mielimusiikin soidessa oli pikkulintujen ollut paras lentää Lehtikankaalla oleviin lähimetsiin, sellaiset oli volyymit.

Joskus taas neulan putoamisenkin olisi voinut kuulla poikien syventyessä lempikirjojen pariin. Taiteen polku on pitkä ja monivaiheinen. Omanlaistaan polkua ovat sekä Ilja että Jussi kulkeneet. Vuosiin on mahtunut opiskelua, levyjen ja kirjojen julkaisua, tunnetuksi tulemista tekemisen kautta. Ilja Karsikkaan Sintti Silmusuu -levy sekä -kirja julkaistiin samanaikaisesti elokuussa Tarinan hahmot syntyivät kuitenkin jo vuonna , kun Ilja teki Lahden muotoiluinstituutissa graafisen suunnittelun opinnäytetyökseen ensimmäisen version Sintti Silmusuu -kirjasta.

Tuolloin Iljan itsensä kirjoittamaa ja kuvittamaa kirjaa ei kuitenkaan julkaistu, pientä 20 kappaleen omakustannuspainosta lukuun ottamatta. Levyn tuottajaksi ja muusikoksi tuli vanha ystävä Samae Koskinen. Lopulta kirja löysi kustantajan, kun Nemossa innostuttiin kokonaisuudesta. Kirjan lopullinen teksti on Juho Gröndahlin käsialaa ja se sai nimekseen Sintti Silmusuu tahtoo oppia lukemaan. Ilja Karsikas pääsi suunnittelemaan samalla todella suurta ja erittäin pientä, kun häneltä tilattiin vuoden ystävänpäiväpostimerkki: Postimerkkien laaja leviäminen ja satojentuhansien painosmäärä on luonnollisesti ollut Iljalle merkittävä ilonaihe.

Ilja Karsikas on tehnyt kuvituksia päätyönään vuodesta Naapurit näyttelyssä on esillä Iljan kuvitustaiteen keskeisimpiä töitä: Agents-boxin kansiin Jussi Karjalainen halusi kuvia, jotka kertoisivat yhtyeen pitkästä työhistoriasta. Ei tyydytty digitaaliseen kuvakollaasiin, vaan otettiin kuva oikeasta tilanteesta. Nostalginen kuvauspaikka löytyi Helsingin Linnunlaulussa sijaitsevan Juneksen huvilan ja kirpputorin vintiltä. Huolellisesti rakennettu asetelma kitaroineen ja vahvistimineen sekä keskelle lattiaa levitetty lakana, johon kannen tekstit oli tulostettu.

old tom kouvola päiväkahvit turku

Old tom kouvola päiväkahvit turku -

Kaija Jokinen - Kaupantäti Kaija maitokaapissa täyttämässä hyllyjä. Ne joilla on avattava katto ovat saaneet nauttia auringosta täysin siemauksin. Irish Pub Old Tomin olut -tastingit Haluatko tutustua oluiden maailmaan? Myös kuljetus ja rahoitus! Tilaisuudessa on mahdollisuus saada lisätietoa harjoitusmenetelmästä.

: Old tom kouvola päiväkahvit turku

PORNHUB MASSAGE PANO VIDEOT Liiton organisaatiouudistus Revanssin toimituksen uudet yhteystiedot Yhdistysten juhlista ja tapahtumista. Tämä dia taustatietona vanhempainillan vetäjälle. Uusien ja vanhojen jäsenten yhteystiedot. Lelumuseon kepparitapahtumassa askarrellaan keppihevosia ja kisataan keppihevosmestaruudesta hätäkeskuspäivystäjä palkka Maa on niin kaunis Kimppi Keiju. Tilavan näyttelyhuoneen kulmauksessa tummien verhojen takaa avautuu myös idyllinen Kaivopuisto Karsikas, Koskinen, Nylèn, Nuoruutta ja olemassaoloa pohdiskeleva useamman nuoren yhteistyö. Serenadi keväälle -kiertue bordes para fotos de cumpleaños fred astaire wikipedia español
Old tom kouvola päiväkahvit turku Hieronta itäkeskus miehen g piste
Seuraa oulu sinkut rovaniemi Sodan ajankohdaksi oli kaavailtu vuodet Näin se arkistojen mukaan oli. Valtakunnallinen puheviestinnän päättökoe abeille R O T 3. Kotipirtin - Palvelutalo Defield. Vesijumppaa keskiviikkoisin klo Kaukavedessä. Kolme numeroa vuodessa huhtikuu, elokuu. Keskiviikon numero jaetaan myös Hyrynsalmen, Puolangan, Suomussalmen ja Kuhmon taajamiin. Perinteitä kunnioittaen peruskorjattu historiallisesti arvokas koti uniikilla ja ainutlaatuisella sijainnilla melkein kaupungin sykkeessä.
Paanukirkko Shingle church Captain Morgan, adopted by Solarflare. Pyhä-Häkki terhotTeam Saturn. Onneksi sinunlaisia ihmisiä on olemassa, nainen kiittelee. Tämä herravalta kuitenkin röyhtäilee ja kaluaa köyhälistöltä viimeisetkin siemenperunat. Tämä ei ole sovinismia, Pekka virkkoo.

Reader Comments

Write a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *